Android Sistemler Üzerinde Ofis 365 Mail Kurulumunda MDM İntune Şirket Portal Çalışmama Sorunu

By | Mart 10, 2021

Merhaba, sistemlerin son zamanlarda hızlı olarak güncellenmesi dolayısı ile artık her gün cep telefonumuz, tabletimiz ve bilgisayarımız üzerinde birçok uygulama güncelleme uyarısı çıkıyor. Bundan 10 yıl önce uptade kelimesi telaffuz edilmezken şimdi ninelerimiz bile  bu kelimeyi telaffuz eder oldu.

Gelelim asıl konumuza. Android sistemlerde Ofis 365 üzerinde tutulan mail adresimizin tanımlamasını yapmak istediğimizde gereksinim duyulan Android versiyonuna sahipseniz sistem sorunsuz çalışıyor.

Şirket ortamında MDM çözümü olarak İntune Şirket Portal kullanıyorsanız son zamanlarda mail kurulumu sırasında, cihaz doğrulama aşamasında cihazın doğrulanıp, mail kurulumuna devam edilmesi noktasında sistemin otomatik olarak sonraki adıma yönlendirilmediğini görebilirsiniz.

Bu durumda aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir.

1-Normal mail kurulumu için kullanıcı adı ve parola girilir, doğrulama sonrasında Microsoft mail portalı sayfasına yönlendirilerek, kullanıcı adı ve parolamızın girilmesi istenir. Bu bilgiler girildikten sonra bize İntune Şirket Portal uygulamasının kurulması gerektiği belirtilir. Uygulama kurulu olsa bile bizi Android Market yani Google Play üzerine yönlendirir. Uygulama kurulu ise Aç butonu ile uygulama açılır.

2-Bu ekranda cihaz denetimi yaptırılır. Cihaz denetim işlemi sonrasında Ayarlar menüsüne girilir.

3-Tarayıcı Erişimini Etkinleştir alanındaki ETKİNLEŞTİR butonuna tıklanır.

4-Sertifika kurulumun başarı ile yapıldığına dair uyarı görülür.

5- Bu aşamadan sonra mail kurulumuna devam edilir. MDM güvenliği ile mail trafiğinin sorunsuz olarak işleidği görülür.

Umarım yararlı olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir