DPM 2012 Remote Administration

By | Aralık 18, 2011

Dpm 2012 ürünü ile birlikte artık dpm sunucularımızı uzaktan yönetim aracı ile birlikte uzaktan yönetebilir hale geldik. Bu özelliği kullanabilmek için Dpm setup dosyamızı çalıştırdığımızda resimde görüldüğü üzre “DPM Remote Administration  “ eklentisinin geldiğini görebilmekteyiz. Bu kısma tıklayarak basit bir kurulum gerçekleştirelim.

Gelen ekranda sözleşmeyi kabul edip OK butonuna basarak ilerleyelim.

Karşımıza gelen sihirbazı Next butonuna tıklayarak geçelim.

Basic bir kurulum işleminden yani gerekli birkaç bileşenin yüklenmesinden sonra Next butonu ile ilerleyelim.

Kurulumun yapılacağı yolu belirterek Next ile ilerleyelim.

Ürün kurulumundan sonra update seçeneklerini belirleyerek Next ile ilerleyelim.

Kurulum görüldüğü gibi kısa bir süre ve birkaç adımda tamamlandı.

Kurulumdan sonra dpm kurulumu yapmışçasına masaüstümüze Dpm programında olduğu gibi kısayollar oluşturuldu. Bu kısa yola tıklayarak programımızın açılmasını sağlayalım. Gelen ekranda bizden Dpm makinasının ismini girmemiz istenmektedir. Gerekli ismi belirttikten sonra OK butonuna basarak DPM konsolunun açılmasını sağlayalım.

Şu anda Dpm konsolumuz açıldı. Dpm sunucumuzda varolan ekranlara ve bilgilere birebir olarak buradan erişebilir durumdayız.

Dpm konsoluna biz Domain admin olduğumuz için hata almadan sorunsuzca eriştik. Sizler ortamda bir çok kişinin kullanımına Dpm sunacaksanız eğer Dpm 2012 ile birlikte gelen RBAC (Role Based Access Control) özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu özellik role bazlı yetkilendirme sağlamakta olup herkese kullanacağı kadar yetki tahsis edilebilir.

Dpm 2012 Makaleler serimizin sonuna geldik. Bir başka makalede görüşmek dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir