Vmware Workstation 8 ürünün getirdiği yenilikleri anlatan http://rizasahan.wordpress.com/2011/09/20/vmware-workstation-8-cikti/ makalemizde workstation 8 üzerinden Esx ve Vcenter serverlara erişim yönetildiğini anlatmıştık. Şimdi bu işlemlerin nasıl olduğuna göz atalım.
Öncelikle programımızı açalım.Burada resimde işaretli olan Connect to a Remote Server seçeneğinden bağlantı sağlayabileceğimiz gibi bu işlemi file menüsündende gerçekleştirebiliriz.
Karşımıza gelen ekranda Esx serverimizin ip adresi ve gerekli bilgileri giriyorum.
Gerekli bilgilerden sonra gelen sertifika uyarısını geçerek bağlantı sağlıyorum.Burada Esx serverin Cpu,Ram ve Disk bileşenleri hakkında bilgiler veriliyor.Ok ile gösterilen alanda yeni bir sekme açarak bağlantı burada gerçekleştirilmiş oluyor.Buradan yeni sanal makina tanımlaması yapabildiğimiz gibi varolan makinayıda açabiliyoruz.
Varolan makinanın üzerinde sağ click power on yapabileceğimiz gibi kırmızı ile işaretlenmiş olan power ikonuna makina seçiliykende basarak bu işlemi yapabiliriz.
Bu işlemden sonra ayrı bir tab üzerinde makinamız açılacaktır.Burada makina üzerinde editleme gibi işlemleride yapabilmemiz mümkündür.
Şimdi ise gerekli bilgileri girerek Vcenter makinama bağlanıyorum.
Gelen sertifika uyarısını Ignore seçeneği ile geçiyorum.
Bu işlemden sonra Yeni bir tab üzerinde Vcenter makinama bağlantı gerçekleşti.Burada varolan Datacenterlerimiz gözükmekte olup içlerindeki hostları ve bunların altındaki makinaları görüp açabilir editleyebiliriz.Esx bağlantıdaki gibi yeni bir sanal makina oluşturabiliriz.
Burada Hostumun içinde bulunan Xp isimli 2003 server yüklü makinamo açıyorum.Bunlarda görüldüğü gibi yeni bir tab ekranında açılıyor.
Şu an makinamız başarılı bir şekilde açıldı ve kullanıma hazır.
Çok acil işlem yapmamız gereken durumlarda vsphere client ve web client yüklü olmayan bir ortamda gerekli bağlantıyı sağlayarak işlemlerimizi yapabiliriz.Umarım yararlı olmuştur.