Dpm üzerinden alınan client yedeklerinde, Dpm server tarafından client üzerinde install edilen clientler aracılığı ile yedekleme hakkında bilgi edinebilir,manuel senknorizasyon yapabilir,dpm server üzerinde client tarafından oluşturulan geri yükleme noktalarını görebilir ve bu geri yükleme noktasını restore edebilriz.Bu işlemleri yaparken aşağıdaki resimdeki gibi bir hata ile karşılaşırsanız yapmanız gerekenler;
“DPM found no recovery points which you are authorized to restore on the specified DPM server. You can restore only those recovery points for which you were an administrator at the time the backup was taken. To restore other recovery points, contact your DPM administrator, or attempt to restore from another DPM.”
1- Bu hata karşısında ilk yapmanız gereken işlem Dpm server üzerinden clientlerin recovery yapması için gerekli izni vermektir.
Bu kısımdaki Enable End-user recovery clientlerin kendi kendilerine yedekleri geri yükleme işlemini yapmalarını sağlar.Bu işlem sırasında eğer hata ile karşılaşır ve Active directory schema yapısını genişletemezseniz eğer aşağıdaki linke göz atınız.
http://rizasahan.wordpress.com/2011/05/04/dpm-enable-end-user-recover-in-dpm-fails-hatasi/
2-Bu işlemi tamamladıktan sonra Dpm üzerine bu hataya neden olan açığı kapatmak için aşağıdaki linkten gerekli Fixi indirip kurmanız gerekmektedir.
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=d3fabb18-1adb-4c87-a95d-d3c3826d5bfb&displaylang=en bu link üzerinden DataProtectionManager2010-KB2465832.exe bu güncellemeyi yüklemelisiniz. Bu yükleme işleminden sonra dpm agentler için yeni bir versiyon ortaya çıkacağı için agent yükmele ekranından gerekli agentleri güncellemelisiniz.
3- Yukarıdaki adımlardan sonra client bilgisayarlarından regedit üzerinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Data Protection Manager\Agent\ClientProtection bu anahtar altında clientowner şeklinde bu işlemi yapmaya yetkili olan user tanımlamasını birden fazla user var ise araya (,) koyarak ekleme işlemini yapmalı,resimdeki gibi bir değer tanımlamalı ve sistemi restart etmelisiniz.Bu değer domainismi\user şeklinde olmalıdır.
4- Bu adımdan sonra yeni oluşturulan geri yükleme noktalarını görebilir ve recovery işlemi yapabilirsiniz.Local admin hakkı olmayan userler bu noktaları göremeyecektir.Durum aşağıdaki gibi olacaktır.
5-Local admin hakkı eklenen ve admin olan userler aşağıdaki şekilde yukarıdaki işlemlerin yapılmasından sonra oluşturulan geri yükleme noktalarını görebileceklerdir.